817Sk1mnbQL._AC_SL1000_

Savoy Brown

Ain’t Done Yet

Categorie:

door Rein van den Berg

27-10-2020

Savoy Brown is één van die Britse Bands die rond 1965 de blues ontdekte en nieuw leven inblies. Evenals The Pretty Things, waarover ik onlangs nog schreef, bleven ze onder mijn radar. Wat Savoy Brown onderscheidt van die vele andere Britse bands is dat ze nog steeds actief zijn. Sterker, hun uitvoerende stijl is sindsdien amper gewijzigd. Kim Simmonds, oprichter van de band, is nog immer van de partij en weet de zompige bluesbeats fijnzinnig te kleuren met zijn gitaarspel. Kim is nog lang niet uitgespeeld!

Ain’t Done Yet werd de veelzeggende titel, en volgt het positief ontvangen album City Night van vorig jaar op. De teller komt daarmee op 41 albums. Geen geringe verdienste! Tegelijkertijd klinkt Ain’t Done Yet verbijsterend fris, waaruit je gerust kan concluderen dat leeftijd geen rol van betekenis kan zijn. Wie weet extra scherp vanwege hernieuwde impulsen, zoals wanneer een vervelend obstakel qua gezondheid achter de rug is, of gewoon uit dankbaarheid.

Simmonds heeft de laatste jaren veelal gewerkt met Ben Elliott, de eigenaar van Showplace Studios en tevens engineer van een aantal van zijn albums. Ben stierf kort na het afronden van Ain’t Done Yet. Naarmate je ouder wordt ga je beseffen dat alles tijdelijk is. Vrienden en familie, mensen in je directe omgeving die wegvallen, totdat je wellicht zelf aan de beurt bent. Eén van de veelzeggende titels van dit album is dan ook niet voor niets Borrowed Time.

Gelukkig zijn er voldoende andere onderwerpen, behalve de dood. Wat te denken van een avontuurlijk Soho Girl, terwijl de hoofdpersoon al rockend door Louisiana rijdt in zijn Jaguar Car. De dood lijkt vlakbij, als het ware om de hoek, maar ondertussen zegeviert toch vooral het leven met al zijn plezierige beslommeringen die dit aardse bestaan veraangenamen. Ain’t Done Yet is Savoy Brown op lijf geschreven.

Label:
Quarto Valley Records


Releasedatum:
28/08/2020