a2663999060_10

Oliver Wood

Always Smilin’

Categorie:

door Rein van den Berg

12-06-2021

‘Kindness is my religion,’ zingt Oliver Wood in de openingssong op zijn solodebuut. Weliswaar solo, maar niet alleen, want een scala aan vrienden zijn komen opdraven voor het maken van Always Smilin’, in samenwerking met deze sympathieke Wood Brother. Als frontman van The Wood Brothers kun je gerust aannemen dat de uitvoerende stijl dicht ligt bij wat bekend is van de gebroeders Wood. Lekker rauw en rootsy! Ik zou de muziek verder willen definiëren als zomers.

Het nummer Roots opent enigszins jazzy à la Steely Dan, terwijl het tegelijkertijd associeert met de jaren zeventig muziek van Leon Russell. Always Smilin’ ontvouwt vanaf het begin een soort charmeoffensief. Geen muziek die een inwerkproces behoeft, maar je meteen inpakt met een aangename groove. Van de partij is onder meer Chris Long. De relatie met Oliver gaat terug naar de rootsrockband King Johnston. Een band die naam maakte nabij Atlanta zo’n twintig jaar geleden. Samen met Long schreef Wood een aantal nummers die je terugvindt op deze plaat. Ook tref je partner in crime Jano Rix aan, bluesgitarist Susan Tedeschi, Phil Cook – ook geen verkeerde referentie – en nog een aantal muziekvrienden. Het doel werd verondersteld eenvoudig te zijn. Lekker samenwerken met vrienden, naast nieuw vergaarde musici, en zorgen dat het ontwikkelingsproces van de nummers en het spelplezier de boventoon voeren.

It’s a fine line between love and lust gaat tekstueel niet zozeer de diepte in, maar wil in eerste instantie bovenal entertainen. En de plaat is onderhoudend van begin tot eind, vooral door de relaxte wijze van musiceren. Always Smilin’ wekt vanzelf een ontspannen glimlach in de hand.

Digitaal is de plaat direct verkrijgbaar. Of een cd wordt vervaardigd betwijfel ik, maar een doorschijnende LP wordt begin juli verwacht. Talent, ervaring en vriendelijkheid hebben geresulteerd in een uitermate lekker in het gehoor liggende plaat. Mocht je The Wood Brothers nog niet ontdekt hebben, dan kun je via deze weg alsnog van die gelegenheid gebruik maken. No Risk Disc noemen ze dit bij Plato!

Label:
Honey Jar Records / Thirty Tigers


Releasedatum:
21/05/2021

One Drop Of Truth