91Fa-A1oopL._SL1500_

Silk Sonic

An Evening with Silk Sonic

Categorie:

door Ed Muitjens

20-03-2022

Zelden is een album verschenen met een grotere “tongue in cheek” factor dat er uiteindelijk echt toe deed dan An Evening With Silk Sonic. Het verbond Silk Sonic, een samenwerking tussen Bruno Mars en Anderson .Paak, heeft zijn oorsprong in 2017. Anderson .Paak, die in 2016 hoge ogen heeft gegooid met Malibu, verzorgt dan in Europa het voorprogramma voor Mars zijn 24K tour. Vanaf dat moment vinden de eerste jamsessies plaats en worden de eerste schetsen gemaakt voor An Evening With Silk Sonic.

Alle superlatieven kunnen uit de kast, want dit is een subliem album waarop ook Bootsy Collins en Thundercat zijn terug te vinden. De jaren ’70 Philly soul en Motown soul wordt in volle glorie hersteld, maar ook naar James Brown (777) en Prince (After Last Night) wordt overduidelijk geknipoogd. Het spelplezier spat niet alleen van de muziek af, maar de gehele gimmick is zo over the top dat het weer leuk wordt. De kleding, de clips: alles is zorgvuldigheid geregisseerd.

Met de vooruitgesnelde single Leave The Door Open werd al in de roos geschoten, maar het album is van een overtreffende trap. Heerlijk zoetgevooisde soul met een flinke dosis testosteron-teksten, stevig gedrenkt in humor, doen de soulknieën week worden, terwijl enkele funky tracks liefhebbers de dansvloer opjagen. Feel-good tracks als Skate, let op die heerlijke jaren ’70 arrangementen, zorgen voor het ultieme weekendgevoel. Jammer dat “maar” negen nummers zijn opgenomen. Maar dit is met afstand de leukste plaat van 2021.


Deze review verscheen eerder in Popmagazine Heaven.