Sellers-cover

Tilford Sellers

Another Day With You

Categorie:

door Paul Heyblom

27-09-2019

Het is 26 januari 2018. Tilford Sellers heeft in de studio elf ruwe demo’s op de band gezet. Elf tracks waarop hij zichzelf begeleidt op de gitaar en die uiteindelijk een mooie basis moeten gaan vormen voor een later dat jaar te verschijnen cd. Hij is zeer tevreden met het resultaat, de muzikale toekomst lacht hem tegemoet. 

Het zal allemaal volkomen anders lopen. Een dag na die opnames wordt de zanger (ware naam Patrick Bowman) door een onder invloed van drugs verkerende automobilist, die niet ziet dat Sellers voor een stoplicht staat te wachten, doodgereden. Sellers wordt maar 35 jaar.

In de trieste periode die volgt laat de familie van Bowman al snel weten dat het absoluut niet wil dat de opnames van die liedjes ergens op een plank blijven liggen. Zijn ‘bandmates’ hebben zich na zijn plotselinge dood maandenlang ingespannen om de ruwe tracks de passende begeleiding te geven. Daarbij werd zeer nauwgezet te werk gegaan. Alle handgeschreven notities die Sellers bij zijn muziek had gemaakt werden keurig verwerkt in het elftal liedjes die uiteindelijk hebben geresulteerd in de onlangs verschenen cd Another Day With You, een plaat die zonder overdrijven het predicaat ‘bescheiden meesterwerk’ verdient. Wat ook niet onvermeld mag blijven, is dat de akoestische demotracks ook niet in de prullenmand zijn verdwenen. Switchyard South Sessions is de titel van deze plaat en ook die is absoluut niet te versmaden. Daar hebben de bandleden overigens helemaal niet aan gesleuteld, wat wel blijkt uit het feit dat je soms de knoopjes van de mouw van zijn overhemd tegen de gitaar hoort tikken.     

Sellers timmerde al enkele jaren met behoorlijk wat succes aan de weg wat hem in 2018 nog een nominatie opleverde voor de Ameripolitan Award, in de categorie honky tonk (hij won niet, Luke Bell ging met de prijs aan de haal). Met de term honky tonk wordt zijn muziek ook behoorlijk precies omschreven. Soms is het uitgelaten en swingend, soms neemt hij wat meer gas terug, zoals (onder andere) in Heartbreak’s Door, waarbij de begeleiding zeer ingetogen is, en de ongelooflijk mooie tearjerker Love Is A Lie, waarop de pedal steel zich niet onbetuigd laat. Meer songtitels noemen heeft geen zin, ook de andere nummers op deze cd zijn stuk voor stuk van ongekende klasse.

Het is enorm treurig dat we in de toekomst geen nieuw werk van Sellers tegemoet kunnen zien. Dus moeten we deze twee cd’s des te meer koesteren. 

Label:
CD Baby


Releasedatum:
31/07/2019