Ben Walker en Kirsty Merryn

Ben-Walker-and-Kirsty-Merryn

16-12-2019 door johnsmits

Ben Walker, fijnbesnaard gitarist en arrangeur/producer en tot dusver vooral bekend van zijn samenwerking met Josienne Clark, gaat de krachten bundelen met zangeres en pianiste Kirsty Merryn voor een nieuw project met de titel Life and the Land, een muzikale lofzang op agrarische tradities in het oude Engeland waarvoor de artiesten de locale archieven in doken om de lang vergeten liedjes en melodieën nieuw leven in te blazen middels de gitaren en mandoline van Ben en de piano, harp en zang van Kirsty

Ben Walker werd onlangs geprezen als een van ‘de beste akoestische gitaristen ter wereld op dit moment’ door het tijdschrift Total Guitar. ‘Een geweldige gitarist, componist en producer’ volgens Mark Radcliffe van de BBC. Na zes veelgeprezen albums en een BBC Folk Award met zanger Josienne Clarke en meer dan vijftig platen als producer van andere artiesten, bracht Ben Walker in 2019 het solo-album Echo uit. Kirsty Merryn lanceerde haar debuutalbum She & I in 2017 en ondersteunde Show of Hands tijdens een uitgebreide tour door het Verenigd Koninkrijk. Een van haar nummers staat op het nieuwe studioalbum Battlefield Dancefloor van Show of Hands en begin 2020 brengt ze haar langverwachte vervolgalbum, Our Bright Night, uit.

Ben en Kirsty zullen tijdens de traditionele oogstperiode in 2020 Life and the Land presenteren en in augustus 2020 een EP met beperkte oplage uitgeven.

Bron: Folk Radio UK

Ben Walker website

Kirsty Merryn website