Cropped_AllisonMoorer_Blood_AlbumCover-758x758

Allison Moorer

Blood

Categorie:

door Ed Muitjens

21-03-2020

Geweld en alcoholisme zorgden ervoor dat de moeder van Allison Moorer met haar twee dochters het huwelijk en huis ontvluchtte. Haar vader vermoorde hierop haar moeder en schoot zichzelf, in dezelfde nacht, dood. Deze traumatische ervaringen draagt Allison Moorer tot op de dag van vandaag met zich mee. “Why Do I Carry What Isn’t Mine?” vraagt ze zichzelf af.

Blood is het meest persoonlijke en tegelijk meest intieme album dat Moorer tot nu toe heeft gemaakt. De instrumentatie is vaak spaarzaam en enkele liedjes kennen we van eerdere albums. Zo was het titelnummer ook op het vorige album te vinden. Het relaas van de moord, Cold Cold Earth, stond als hidden track op het album The Hardest Part. Een album dat, zij het lichtjes, gebaseerd was op de relatie van haar ouders. Dat dit lied door Moorer als hidden track werd uitgebracht is misschien wel typerend. Maar haar vader, eveneens een muzikant, heeft op Blood niet meer het eendimensionale karakter van dader alleen. Ze maakt van hem een man van vlees en bloed. Een man met al zijn angsten, hoop en uiteindelijk verschrikkelijke daden.

I’m The One To Blame is ooit door hem in die fatale periode geschreven en is door zus Shelby Lynne voorzien van muziek. Alleen begeleid door een akoestische gitaar en prachtig soulvol gezongen is dit één van de vele aangrijpende nummers van een album dat laat zien dat Moorer niet alleen in haar persoonlijke verwerking stappen maakt. Blood is het voorlopige hoogtepunt in haar oeuvre.

Label:
Autotelic Records


Releasedatum:
08/11/2019

Deze review verscheen eerder in popmagazine Heaven.