81Zl2WXNndL._SL1200_

Bonny Light Horseman

Bonny Light Horseman

Categorie:

door Koos Gijsman

31-01-2020

Bonny Light Horseman is een samenwerkingsverband van drie Amerikaanse musici. Anais Mitchell is een gelouterde zangeres-liedjesschrijfster die een indrukwekkende catalogus aan folkalbums gemaakt heeft. Multi-instrumentalist/vocalist Eric D. Johnson kennen we van de groep Fruit Bats en vocalist/multi-instrumentalist en producer Josh Kaufman is gerelateerd aan The National en Hiss Golden Messenger.

De groepsnaam is een eerbetoon aan de gelijknamige Ierse/Engelse ballad uit de vroege 19de eeuw, een periode waarin de jeugd een zware tol betaalde voor de oorlogen met Napoleon. Het lied opent op een imponerende wijze het folkfestijn op een album dat louter hoogtepunten kent. De drie groepsleden etaleren zowel solo als gezamenlijk hun niet geringe vocale capaciteiten. Een stoet aan bevriende musici versterken op adequate wijze het instrumentale deel van de tien liedjes.

Tussen de deelnemende musici treffen we gitarist Aaron Dessner van The National aan, terwijl Justin Vernon en Lisa Hannigan een vocale inbreng hebben. MC Taylor, frontman van Hiss Golden Messenger, schrijft tevens mee aan het fraaie lied Mountain Rain. Opgenomen in de Funkhaus studio in Berlijn en de Dreamland studio in Woodstock, New York is Bonny Light Horseman een fraai voorbeeld van het feit dat een geheel meer kan zijn dan de som der afzonderlijke delen. Waarmee het streven van de oprichters Aaron Dessner en Justin Vernon om van het 37d03d-label een inspirerend collectief gebeuren te maken, ruimschoots ingelost is.

Label:
37d03d


Releasedatum:
24/01/2020