a2317104978_10

The Snarlin’ Yarns

Break Your Heart

Categorie:

door Rein van den Berg

10-10-2020

Voorzichtigheid geboden! Op basis van een eerste vluchtige indruk ging deze cd bijna linea recta de prullenbak in. Naast de vele prachtige cd’s die ik krijg toegestuurd, ben ik tevens voorzichtig waar het mogelijke miskleunen betreft. Ik heb geen zin tijd te besteden aan iets wat niet mijn ding is. Op basis van een eerste indruk ga ik gewoonlijk verder luisteren.

Bij toeval las ik iemands enthousiasme betreffende deze debuutplaat van The Snarlin’ Yarns. Verbazing! Kan ik de plank misgeslagen hebben? Cd-tje nogmaals erbij gepakt. Vizier wagenwijd geopend. Bij beluisteren van de eerste track wordt mijn aanvankelijke oordeel bevestigd. Irritant, en zangeres Mara Brown zingt bedroevend. Ook de mannelijk stem die later volgt is niet mijn smaak. Zuiver zingen is wat mij betreft geen voorwaarde, maar hier krijg ik de indruk dat de bandleden hadden besloten in hun vrije tijd te gaan musiceren. Geheel vrijblijvend inclusief een scheut eigenzinnige humor. Ze geven mij de indruk dat ze bluegrass niet al te serieus nemen, waardoor het vervalt tot oppervlakkige entertainment.

Ieder zo zijn ding. Ik vermoed dat er voldoende muziekliefhebbers zijn die waardering kunnen opbrengen voor de songs op Break Your Heart. Voor een avondje uit je dak gaan, biertje erbij, zou dit live wellicht uitstekend te verteren zijn, echter voor beluistering thuis krijgen andere platen de voorkeur, dan deze muziek gespeeld uit de losse hand. Bluegrass als genre is mij daarnaast te dierbaar. Ik luister graag naar mensen die hun hart leggen in datgene wat ze zingen en spelen. Muzikaal is het okay, echter de zang, en dan vooral het geïmproviseerde gesproken gedeelte, kan mij gestolen worden. Voor iedereen is er iets in het muzikale aanbod, maar dit album, zoals de titel al aangeeft, breekt mijn hart. Dan maar geen handjes in de lucht. Ik ga wel een blokje om. Beetje frisse lucht kan geen kwaad. Snel iets wat wel bekoort!

Label:
Dial Back Sound


Releasedatum:
18/09/2020