watersandcatchinglight-cover

Water and Sand

Catching Light

Categorie:

door Rein van den Berg

15-02-2020

Tergend traag opent het nieuwe album van dit gelegenheidsduo met een bekentenis. Qua muzikale ontboezemingen trekken ze de lijn door van hun debuut, dat alweer ruim drie jaar geleden verscheen. Op zich een goed teken. Het duidt erop dat de chemie tussen Todd Thibaud en Kim Taylor zich niet heeft beperkt tot een enkel initiatief. Ze worden op dit album muzikaal ondersteund door de heren Thomas Juliano en Sean Staples. De laatste op bas en mandoline, terwijl Thomas zijn aanwezigheid benadrukt door het sierlijke lijnenspel met zijn elektrische gitaar.

Todd Thibaud en Kim Taylor zijn beide al geruime tijd actief in de muziek. Todd vanwege zowel zijn soloalbums als de vele samenwerkingen. Denk daarbij niet alleen aan Joseph Parsons, maar ook aan de formatie Hardpan, of verder terug, The Courage Brothers. Veelal consistente albums waar Thibaud in tevredenheid op terug kan kijken. Of ze hem het succes hebben gebracht wat hij zocht kan alleen hij beantwoorden. Ook Kim kan tevreden terug kijken. Haar talent is veelzijdig, waarbij ik vooral haar songschrijvend talent wil benadrukken. Ze heeft een aantal prachtige soloalbums afgeleverd. Op deze platen prijken verschillende songs die her en der opduiken in Tv-series. Sfeervol materiaal.

Catching Light bevat twaalf nummers, die zich laten beschrijven als hoopgevend, ondanks de treurige toon waarin ze gegoten zijn. Water and Sand hangen vanwege hun duistere klankkleuren tegen het deprimerend aan, maar weten desondanks voldoende licht te bundelen waardoor ze overeind blijven. Stemmige ingetogen muziek. Muziek die zich al voettappend laat absorberen, en zich nestelt. Het verklaart allicht een en ander, aangezien het album werd opgenomen in een verlaten kerkje ergens aan de Ohio rivier. Het album sluit hoopgevend af met Gather Up the Bones.

Label: Blue Rose Records


Releasedatum: 06/12/2019