71mVwzpAUhL._SL1312_

David Mallett

Celebration

Categorie:

door Rein van den Berg

27-09-2019

Allerminst met de intentie om Tim Grimm te kort te doen, maar wat Tim doet, dat deed, en doet David Mallett al jaren, en nog steeds. Hoe actief hij momenteel is weet ik niet, echter wanneer je een indruk wilt krijgen van Malletts muziek dan raad ik je aan internet eens af te struinen.

Zijn album Celebration heb ik pas een paar weken in huis, terwijl dat album alweer begin 2016 verscheen. Bij het toenemen van de leeftijd zou het ons gegund zijn om het wat kalmer aan te doen, en daardoor is het niet verwonderlijk dat mannen als Mallett uitsluitend muziek uitbrengen op momenten die zij geschikt achten. Er komt volstrekt geen factor als haast om de hoek kijken. Zijn muziek en zang vallen voor de volle honderd procent binnen het criterium rustgevend.

David is afkomstig van een klein plaatsje in het Noordelijk gelegen Maine, en woont nog steeds in deze Amerikaanse staat. Goudeerlijke muziek van één van de meest aansprekende kanten van Amerika. Zijn Two Sides to Every Story is een heerlijke relativerend werkstukje

Ondanks het feit dat Mallett al verscheidene consistente albums heeft afgeleverd, ben ik bijna geneigd te zeggen dat zijn platen steeds beter lijken te worden. Dat geldt niet minder voor Celebration, een album dat per draaibeurt beter lijkt te worden. Enig nadeel is dat geen gesmeerde distributie bestaat voor Mallett-cd’s. En wanneer het fysieke object nog extra waarde voor je vertegenwoordigt dan zal je de daarbij behorende moeite moeten doen om zijn muziek te verkrijgen.

Hij levert vanaf betrouwbare bronnen zoals zijn website, of via CDBaby. De tekst van de titelsong is geïnspireerd als nooit tevoren. Geen David die mijmert vanaf de veranda, maar eentje die oprechte teleurstelling verwoordt. Celebration is een opsomming van een veranderende wereld. De vooruitgang kent momenteel meer schaduwkanten die ons koud laten. Zoals Mallett terecht constateert deze ingeslagen weg, dat kan moeilijk de bedoeling zijn.

Label:
Corn Cob Records