81lc6CfufJL._AC_SL0500_

Native Harrow

Closeness

Categorie:

door Rein van den Berg

24-09-2020

Native Harrow is een duo dat bestaat uit Devin Tuel en Stephen Harms. Hun vorige album, Happier Now, verscheen een jaar geleden, en ik ervaarde het als een aangename introductie, echter oppakken deed ik dat album onvoldoende. Dit in tegenstelling tot het nu verschenen Closeness. Alles lijkt verder aangescherpt, zowel productie als de nummers die het tweetal ten gehore brengt. Een zweem van jaren 60 en 70 hangt over Closeness. De studiosessies vonden plaats in slechts een paar dagen. Wederom samen met drummer en engineer Alex Hall werd de basis live neergezet. Tuel, gitaar en zang, Harms op bas en Hall, drums.

De kern van hun stijl heeft iets folkachtigs, terwijl het tegelijkertijd meer de kant van pop opgaat. Eveneens is de muziek zowel lichtvoetig als serieus. Een band die op ontdekkingsreis is, en hun nieuwsgierigheid laat hen groeien, waardoor ze nieuwe dingen uitproberen. Je hoort een mix aan voorzichtig gedoseerde stijlen. En dat allemaal wordt gestuwd door de geweldige zang van Devin Tuel.

Ik lees dat Closeness hun vierde album is. De eerste twee gingen stilzwijgend aan mij voorbij. Deze nieuwste is voor mij een aanduiding dat Native Harrow uitermate levensvatbare muziek maakt, en dat zij zich hiermee een positie vestigt die boven het gigantische aanbod van vele collega-artiesten uitstijgt. Closeness gaat royaal boven de middenmoot. Is fris en nieuw. Het jazzy Turn Turn getuigt van een absolute schoonheid, waarmee ze het duo Over The Rhine in herinnering roepen.

Label: Loose Records
Releasedatum: 18/09/2020

© 2004-2021 Johnny's Garden