Corinne West & Kelly Joe Phelps: Magnetcic Skyline

Categorie:

door Rein van den Berg

08-06-2010

Respect. Bij vlagen een loos begrip in ons (vaak) vluchtig bestaan. Omstandigheden die dood en leven betreffen zetten de realiteitszin op gezette tijden weer op scherp. Dan realiseren we ons waar de essentie ligt, meestal dichterbij dan we beseffen. Echte warmte of verdriet is vlakbij, soms vlak onder je neus. Neem de tijd om te leven. Respect heb ik ook voor artiesten van de klasse die zowel Kelly Joe Phelps als Corinne West bezitten. Met regelmaat bezoek ik concertjes binnen dit genre, en dan bij voorkeur in de nabijheid van mijn woonplaats. De intimiteit van een kleine dorpskroeg spreekt me zeer aan, het geeft me een gevoel van thuis, en de artiesten sluiten – wat mij betreft – ideaal aan binnen dat geheel. Beide genoemde coryfeeën moest ik dit maal helaas laten schieten. Gelukkig was een buurman zo vriendelijk een schijfje in de brievenbus te droppen van Magnetic Skyline. Wellicht was mijn afwezigheid hem opgevallen. Kelly Joes vorige plaat, Western Bell, viel mij persoonlijk zeer tegen. Ik bewonder hem enorm als eerste klas gitarist en artiest, gelukkig ook nu weer op Magnetic Sky. Die vorige plaat ervoer ik als uiterst vaag, bijna religieus abstract. Onbegrip overviel mij. Was hij zijn magie kwijt? Magnetic Sky stelt mij als vanouds gerust over de hele lijn, want enig vormverlies heb ik op deze samenwerking niet aan kunnen treffen. Hun aanpak is zeer gelijkwaardig, want, mensen, vlak s.v.p. ook Corinne West niet uit. Knappe songs, harmonieuze samenzang, en een fenomenaal gelikt akoestisch geluid. De lengte van deze EP is totaal irrelevant. De zeggingkracht is er niet minder om. Uiteraard had het meer mogen zijn, maar vooralsnog ben ik een koning te rijk met deze nieuwe aanwinst van een ideaal koppel. Of dit een eenmalige deal betreft kan ik niet beantwoorden. Wat duidelijk is dat Magnetic Sky naar veel meer smaakt. Er resten nog een paar dagen van het tourschema van dit tweetal, en wie weet is het nog inplanbaar in jouw schema. Uiteindelijk is dit het moment waarop ze in ons land zijn. Na beluistering realiseer ik me terdege wat ik gemist heb, en dat is niet niets. Op een nummer na, Horseback in my Dreams, komen alle overige tracks uit het achterliggende repertoire van Corinne. Echter deze nieuwe opnames zijn dusdanig smaakvol dat ik mij niet kan voorstellen dat iemand deze schijf niet meeneemt of bestelt.