A1+meitfOpL._SS500_

Corb Lund

Cover Your Tracks

Categorie:

door Rein van den Berg

12-10-2019

Ik kan niet beoordelen of mijn bekentenis enige waarde heeft, maar Corb Lunds platen weten mij doorgaans matig te boeien, tot deze ogenschijnlijke tussendoorplaat Cover Your Tracks. Ik word namelijk enorm getroffen door de energie die de band op dit album tentoonspreidt. Zelfs de hoes van het album vind ik aansprekend.

Cover Your Tracks omvat een achttal coveruitvoeringen waarbij gastrolletjes zijn weggelegd voor Texaan Hayes Carll en Canadees Ian Tyson. Het van de Eagles bekende, maar door David Blue geschreven Outlaw Man spat van de plaat in een treffende uitvoering. Enige zwakke broeder op deze EP is The Cover of the Rolling Stone. Dit is waarschijnlijk omdat ik dit altijd al een walgelijk nummer heb gevonden. Het zou derhalve kunstig zijn wanneer iemand dat jeugdtraumaatje ongedaan weet te maken. Anderzijds, het Australische AC/DC behoorde evenmin tot mijn favorieten, echter het nummer Ride On is hier beslist de moeite waard. Nog een bekentenis: het origineel van de Australiërs ken ik niet. Voor het overige kunnen de gekozen uitvoeringen mij prima bekoren. These Boots Are Made for Walkin’ wordt allerminst om zeep geholpen, en ook het aloude Seven Spanish Angels wordt eer aangedaan. 

They’re Hanging Me Tonight kende ik niet, maar het laat zich aanhoren als een traditionele countrysong. Eveneens waardeer ik de uitleg van Corb Lund waarin hij overtuigend verklaart waarom dit nummer sinds zijn vijfde levensjaar onder zijn huid is gaan zitten.

Countrymuziek blijft een tweestrijdig effect op mij hebben, heeft het altijd gedaan. Soms vind ik het walgelijk, echter op andere momenten wordt ik op mijn wenken bediend, geraakt door weemoed, of wat het nummer dan ook maar beoogt. Vanwege Outlaw Man toch maar weer eens mijn privé archieven erop naslaan, en wat Eagle of Blue David platen van onder het stof vandaan vissen. Corb Lund zet met Cover Your Tracks de juiste toon.

Label:
New West Records


Releasedatum:
13/09/2019