a2479830153_10

Melissa Carper

Daddy’s Country Gold

Categorie:

door Rein van den Berg

17-04-2021

Uiteraard kenden we Melissa Carper al van eerdere albums, zoals het nog niet al te lang geleden verschenen Where the Heart Wants to Go van de Buffalo Galls Band, of wellicht al sinds de titel Brand New Old-Time Songs, wederom met Rebecca Patek. Nou kwam Melissa al behoorlijk authentiek op mij over, maar bij deze nieuwe plaat, Daddy’s Country Gold, lijkt ze er nog eens een schepje bovenop te doen. Ditmaal dompelt ze zich volledig onder, in wat ik zou definiëren als western swing. Muziek anno 2021, echter het had zestig jaar geleden in precies dezelfde vorm ook al uitgebracht kunnen zijn.

Bij het beluisteren van Daddy’s Country Gold heb ik, geïnspireerd door de pure uitvoeringen van Melissa (vocalen en staande bas) en haar musici (pedal steel, variatie aan snaren, viool, accordeon, meer bas, percussie, en royaal aanwezige achtergrondzang) heb ik een paar oude platen van Karen Dalton vanuit de kast naar de draaitafel getrokken. Voor de duidelijkheid, de twaalf nummers op dit album zijn allemaal geschreven door Melissa, waarvan een aantal co-writes. Geen opnieuw gearrangeerde traditionals of iets van dien aard. Het materiaal doet echter zo eigen en vertrouwd aan dat je bijna zou denken dat het bestaande nummers zijn.

Ondanks corona blijven gelukkig nieuwe platen verschijnen. Aangezien de hele industrie bijna zo goed als op zijn gat ligt, zou ik mij voor kunnen stellen dat nieuwe muziek uitbrengen gereduceerd wordt tot mondjesmaat, zeker nu artiesten steeds meer afhankelijk zijn van optredens. Vooral bij artiesten die onafhankelijk werkzaam zijn, en waarbij geen financiële ondersteuning voorhanden is, kunnen inkomsten node gebruiken. Laat ik het kort houden. Daddy’s Country Gold is een van die plaatjes waarvoor de luisteraar weinig moeite hoeft te doen om van te genieten. Melissa Carper trekt je vanaf de eerste song in een weldadig muzikaal bad. Een plaatje dat je onderdompelt in gelukzaligheid. Het geeft een gevoel waar we zo langzamerhand allemaal behoefte aan hebben.

Mocht je de artiest willen ondersteunen dan geniet een rechtstreeks aankoop uiteraard de voorkeur. Echter, wil je jezelf niet beperken tot een download alleen, lokale distributie voorziet in deze titel, waardoor je niet afhankelijk van overzeese verzending.

Label:
independant


Releasedatum:
19/03/2021

Where the Heart Wants to Go