David Olney op podium overleden

David-Olney-1

20-1-2020 door Gardener

Singer-songwriter David Olney is op 71-jarige leeftijd overleden, tijdens een optreden op het 30A Songwriters Festival in Florida zaterdag nacht.

Olney zat op zijn stoel en speelde, verontschuldigde zich even toen een stilte viel en boog zijn hoofd. Publieksleden en zelfs de muzikanten naast hem dachten dat hij gewoon een pauze nam, voordat ze zich realiseerden wat er was gebeurd.

Olney gaf zijn tweede festivaluitvoering van de dag als onderdeel van een “in the round” song-swap show met Amy Rigby, die naast hem zat en zijn laatste momenten beschreef.

“Olney zat midden in zijn derde nummer toen hij stopte, zijn excuses aanbood en zijn ogen sloot”, schreef Rigby op Facebook. “Hij zat heel stil, rechtop met zijn gitaar, de coolste hoed en een mooie roestige suede jas aan, waar we om moesten lachen omdat het pijpenstelen regende buiten het boothuis waar we speelden. Het leek eerst alsof hij even de tijd nam. ‘

Rigby voegt daaraan toe: ‘Scott Miller had de geest om te zeggen dat we hem moesten reanimeren. Dat mocht niet baten. We hebben allemaal een belangrijk persoon verloren gisteravond. “

Miller beschreef de scène op dezelfde manier in zijn eigen post: “David speelde een lied toen hij pauzeerde, zei:” Het spijt me “en legde zijn kin op zijn borst. Hij heeft nooit zijn gitaar laten vallen of is van zijn stoel gevallen. De wereld heeft gisteravond een hele goede verloren. Maar we hebben nog steeds zijn werk. En het inspireert nog steeds. En dat zal het altijd blijven doen. RUST IN VREDE.”

Olney was een gerespecteerd singer-songwriter in de folkrock- en Americana-gemeenschap, die 20 albums onder eigen naam had opgenomen; zijn liedjes werden gecoverd door grootheden als Emmylou Harris, Linda Ronstadt, Del McCoury en zijn voormalige kamergenoot Steve Earle.

And When my body dies, darlin’ I could never leave you lonely
My spirit shall arise to comfort and to care for you only
To sympathize, when my body dies