a3417642668_5

Del Barber

Love Songs For the Last 20

Categorie:

door Rein van den Berg

07-08-2010

Manitoba heeft voor mij slechts uitsluitend prettige associaties. Voldoende argument om het product van deze Del Barber extra voor mezelf te verkennen, leek me. Behalve het leuk gestileerde hoesje, en zijn muziek had ik dan ook geen aanknopingspunten. Slechts een toevallige “ontdekking” op Internet was dusdanig uitnodigend dat het uitmondde in deze sfeertekening. Vaak kunnen dit soort onverwachte luistersessies zeer positief uitvallen. Bij Del Barber in ieder geval wel. Eerder deze week had ik met een andere cd-titel meteen korte metten gemaakt. Deze niet. Love Songs for the Last 20 bevat uitsluitend mooi verzorgde popsongs met een folk georiënteerde basis. Muziek die nauwkeurig op smaak is gebracht. Geen overdaad, geen gladstrijkerij, maar een professioneel afgerond geheel. Deze Love Songs is zijn derde plaat, waarbij ik de indruk krijg dat zijn gelijknamige plaat uit 2005 een jeugdzonde betreft. Ondanks dat van dit debuut 2000 exemplaren zijn verkocht wordt wel zeer overtuigd geschreven: “forever out of print”. Ben je gevoelsmatig gek op muziek die ergens het midden houdt tussen Townes van Zandt, Josh Ritter en Greg Brown, dan kan het zijn dat ik niet de enige ben die een zeer prettige indruk overhoudt aan deze man. Achteraf liep ik op tegen een idiote samenloop der omstandigheden. Wat bleek? Ene Johan Schoenmakers – ongetwijfeld bekend – had eind juli ook al een pakket aan lovende woorden aan deze jonge Canadees had uitgedeeld. Wat is het toch heerlijk bevestigend wanneer je beide op 1 lijn zit. Anderzijds kan ik mij niet voorstellen dat er afwijkende meningen zullen zijn omtrent Love Songs for the last 20. Een artiest om zeer scherp in de gaten te houden.