a2867305536_10

Juliet McConkey

Disappearing Girl

Categorie:

door Rein van den Berg

10-03-2021

Ik lees dat Juliet McConkey afkomstig is uit Virginia. Meer precies: ze komt uit het centrale gedeelte van de Blue Ridge Mountains. Ze groeide op in een rurale omgeving, waarmee gesuggereerd wordt dat een zekere puurheid intact is gelaten. Ik geloof het meteen. Invloeden van het grootstedelijke brengen zowel voordelen als nadelen, maar je jeugd in harmonie doorbrengen, en omringd door de schoonheid van de natuur, kan niet nadelig zijn voor iemands ontwikkeling. Je vertrouwen wordt op latere leeftijd hoogstens meer op de proef gesteld. Opgroeien voltrekt zich natuurlijk en met aanvaardbare snelheid. Haar denkwijze waar het relationele verhoudingen betreft heeft hieronder overigens niet geleden. Dat meen ik te mogen concluderen uit haar inzichtelijk geschreven teksten. Negen zelfgeschreven teksten vanuit de invalshoek van zowel de ik-persoon als beschouwend. Rake analyses, zoals in Hung the Moon, waarin de vrouwelijke hoofdpersoon aan het lijntje wordt gehouden, verraden dat Juliet niet op haar achterhoofd is gevallen. Het heeft geresulteerd in negen geloofwaardige songs.

De producer en belangrijkste muzikant, Scott Davies, is door zijn inbreng een niet te versmaden onderdeel van het album Disappearing Girl. Hij speelt een variatie aan instrumenten die naast drums en percussie (Richard Millsap) en orgel en piano (Trevor Nealon) volop kleur geven aan deze plaat. Juliets vriend, James Steinle, is overigens niet van de partij. En dat terwijl Juliet wel meezong op Steinle’s recente album Cold German Mornings, een plaat die eveneens stevig gekleurd werd door de aanwezigheid van Scott Davies. Opnames vonden plaats in de studio van Steve Christensen te Houston, die het technische gedeelte voor zijn rekening nam.

Disappearing Girl is behalve als download ook beschikbaar in de formaten cd en lp. De solide vinyluitvoering biedt bovendien het voordeel van een inlegblad met daarop de teksten. Niet dat dit laatste vereist is, want er is niets mis met de zang van Juliet McConkey. Het album verscheen in augustus vorig jaar, maar is te mooi om ongehoord aan je voorbij te laten gaan.

Label: indep.


Releasedatum: 21/08/2020

Misschien ook interessant

Cold German Mornings