A1q5OSSbsmL._SS500_

Joe Nolan

Drifters

Categorie:

door Rein van den Berg

12-03-2020

 

Naar wat ik lees was hij vorig jaar in Nederland. Joe verzorgde het voorprogramma voordat Cordovas aantrad. Zelf heb ik hem niet live gezien. Hij staat echter wel op mijn verlanglijst van artiesten die ik graag zou zien spelen. Hij heeft al een paar eerdere cd’s afgeleverd en de associaties die ik heb bij de naam Joe Nolan zijn uitsluitend positief.

Zijn album Goodbye Cinderella werd maar liefst geproduceerd door Blackie and Rodeo frontman Colin Linden, met op keyboards Charlie McCoy, Dave Roe blaast mee op harmonica en niemand minder dan Spooner Oldham is ook aanwezig. Als dat geen pakkende referenties zijn voor een debuutplaat. Althans dat was wat ik aanvankelijk dacht, hij heeft namelijk twee eerdere albums gemaakt die hij onder de radar houdt omdat hij er, terugkijkend, minder trots op is. Goodbye Cinderella was, en is nog steeds, een unieke plaat. Eentje die blaakt van zelfvertrouwen en spelplezier. Sindsdien maakte hij nog een tweetal uitstekende platen (Tornado en Cry Baby) Als muziekliefhebber blijf ik mij soms verbazen waarom sommige artiesten of hun muziek niet beter aanslaan dan ze doen, want aan de kwaliteit van deze albums ligt het niet.

Het nieuwe album, Drifters, beschouwt Joe zelf, grappig genoeg, als een tussendoortje. Het album werd in anderhalve dag opgenomen, en zelf is hij alweer bezig met de voorbereidingen van een nieuwe plaat. Ook al is de artiest zelf gereserveerd over het eindresultaat, ik ben ervan overtuigd dat muziekliefhebbers Drifters zullen omarmen. Het fysiek verkrijgbare exemplaar bevat bovendien een extra schijfje met daarop zeven songs live gedaan onder de noemer Rootsy House Sessions.

Bij zoveel terughoudendheid word ik evengoed nieuwsgierig naar zijn eerste platen, want op Drifters houdt Joe Nolan zich naar eigen zeggen in. Onderhuids gaat veel schoons schuil en die proef je bij beluistering. Joe lijkt zelf geen haast te hebben, maar reken maar, en dat is een voorspelling, hij gaat nog hoge ogen gooien! The best is yet to come! En dat is veelzeggend wanneer je zijn eerder platen kent.

Concert: https://www.spotgroningen.nl/programma/cordovas/

Label: New West
Releasedatum: 28/02/2020

Websites

© 2008-2019 Johnny's Garden