9200000126591477

Marla Hansen

Dust

Categorie:

door Koos Gijsman

11-02-2020

Dust is de eerste soloplaat van de Amerikaanse zangeres-liedjesschrijfster en violiste Marla Hansen in twaalf jaar tijd. In de tussenliggende periode maakt zij de muziek voor The Other Half Of Tomorrow, een documentaire over vrouwenarbeid in Pakistan. Daarnaast werkt ze als gastmuzikante samen met Sufjan Stevens, The National, Jens Lekman, My Brightest Diamond en Alice en Ravi Coltrane.

Dust neemt ze op met de producers Robbie Moore en elektronicapionier Barbara Morgenstern in de Impression Recordings studio in haar huidige woonplaats Berlijn. Een handvol bevriende musici als drummer Andi Haberl, gitarist Knox Chandler en bassist Taylor Savvy staan haar terzijde en completeren het uiterst veelzijdige klankbeeld.

Naast invloeden uit de elektronische en folkhoek speelt het Oriel Quartett een voorname rol in het aanbrengen van accenten uit de klassieke kamermuziek. Het maakt Dust tot een apart getoonzet album dat in weerwil van de vele gehanteerde stijlvormen opvallend coherent klinkt. Dust wordt uitgebracht door het in Keulen gevestigde Karaoke Kalk-label.

Label:
Karaoke Kalk