EPRzsZyXsAEH61l

Track Dogs

Fire On The Rails

Categorie:

door Koos Gijsman

12-03-2020

De vier musici van Track Dogs vertegenwoordigen drie nationaliteiten: twee Ieren Garrett Wall (zang, gitaar, ukelele en piano) en Dave Mooney (bas, mandoline, zang), Engelsman Howard Brown (trompet, zang, cajon) en Amerikaan Robbie K. Jones (cajon, banjo, zang). De groep treedt aanvankelijk vanaf 2006 op onder de naam Garrett Wall Band waarna de onderhoudsmedewerkers van de metro in New York in 2011 model staan voor de nieuwe groepsnaam.

Op hun jongste album Fire On The Rails gaat de groep stilistisch naadloos verder op de sinds hun gelijknamige debuutalbum (2011) ingeslagen weg. Vanaf het knap modulerende openingslied Love & War spat de vitaliteit af van de tien liedjes die op deze plaat verzameld zijn.

In de categorie niets-aan-de-handliedjes heeft de groep de muziekliefhebbers veel te bieden. De solozang en de samenzang klinken adequaat terwijl de gehanteerde stijlvormen als pop, latin, folk, americana en bluegrass door de vele instrumentaties voor de nodige variatie zorgen. Een absolute glansrol is daarbij weggelegd voor Howard Brown wiens trompetspel het grensgebied tussen Noord- en Zuid-Amerika en de Balkan overspant. Een extra vermelding gaat tevens uit naar het lied Abi’s Lullaby dat in al zijn eenvoud een persoonlijke favoriet is op mijn eerste speellijst van het nieuwe jaar.