R-2333574-1277633674.jpeg

Grant Campbell

Beyond Below

Categorie:

door John Smits

11-05-2008

Soms loop je tegen een flard geluid aan dat er voor zorgt dat je alles waar je mee bezig was vergeet en nog maar één doel voor ogen hebt: achterhalen wie dit was, waar die plaat te krijgen is en nagaan of hij nog meer gemaakt heeft. Ik had dat een jaar geleden met Sam Baker, nu heb ik het weer met deze Grant Campbell.

Overvloedig is de informatie niet die je over hem vindt, AMG vermeldt slechts dat hij uit Schotland komt en uit 1979 is — dat laatste is uitermate verrassend gezien het mooie gruizige stemgeluid van de man, dat onmiskenbaar doet denken aan de jongere Tom Waits. Daarnaast wordt zijn eerste plaat, Postcards from Nowhere, vermeld, met alleen de titels van de tracks.

De cd’s zijn te vinden bij CD-Baby, maar de eerste is helaas momenteel niet op voorraad. Mijn verzoek om meteen op de hoogte gebracht te worden als hij er weer is staat alweer een paar weken uit, maar nog steeds geen bericht. Als hij maar weer komt…

De tweede, ‘Beyond Below‘, is wel normaal te bestellen. Een plaat vol prachtige verstilde songs, puur en ietwat desolaat. Wie trouw de liner notes bij zijn cd’s bestudeert (hoezo, downloaden…) is de naam Grant Campbell waarschijnlijk wel eens tegengekomen, want hij heeft meegewerkt aan platen van Mary Gauthier, Alison Moorer, de Handsome Family, Johnny Dowd en Howe Gelb.

Kom nu niet, net als bij Sam Baker, over een jaar met het verwijt dat ik jullie niet gewaarschuwd heb…

Label:
Crooked Mouth


Releasedatum:
13/11/2007