a3879183420_10.jpeg

Chris Blevins

Grief, Love & Other Gifts

Categorie:

door Rein van den Berg

12-12-2021

De recensies die ik schrijf neem ik zelf amper serieus. Het gaat mij primair om een stukje aandacht te verschaffen voor een plaat die mij beviel, wist te intrigeren, dan wel van mijn sokken blies. Reviews waarin ik cd’s slecht beoordeel probeer ik te vermijden, omdat ik mijn luistertijd zo efficiënt mogelijk indeel. Ik poog mij te beperken tot de krenten in de pap. Voor zover je dat kan beoordelen uiteraard, want serieus op zoek gaan wil ik niet meer. Het moet een beetje op mijn pad komen ’t Is voornamelijk een oordeel op intuïtie en persoonlijke voorkeur. Geloofwaardigheid van de muziek speelt daarbij een grote rol. Flip Vellinga etaleerde op 20 november een mooi visueel overzicht op Facebook onder de subgroep Americana Liefhebbers. Een ruime keuze aan interessante albums waarin veel muziekliefhebbers zich ongetwijfeld kunnen vinden. Beslist geen opsomming van alle beschikbare titels (gelukkig niet). Er zullen ongetwijfeld een paar ontbreken die je persoonlijke voorkeur hebben, of wie weet, stond er iets bij wat zich matig verteert. Prima toch!

Ondertussen blijft genoeg over om van te proeven, en van te genieten. Zo zorgen we gezamenlijk dat Americana en zij-vertakkingen de moeite waard blijven. En door het kopen van een cd-tje, zo af en toe, hebben de mensen die de concertjes doorgaans verzorgen tenminste nog ietwat inkomsten. Over de moeite waard gesproken. Het EP-tje van Chris Blevins, die hij maakte samen met Chloe-Beth Campbell is beslist een nadere luistersessie waard. Grief, Love & Other Gifts is de eerste plaat die Blevins maakte sinds zijn door CRS gedistribueerde album Better Than Alone. De distributielijn is helaas niet meer, maar het zegt niets over de kwaliteit van de muziek. Zijn Better than Alone was één van de aangename verrassingen van 2017, en daarna bleef het stil rondom Blevins tot april van dit jaar. Grief, Love & Other Gifts is een poging van Chris Blevins om middels zijn nummers een impressie te maken hoe het is om een oprecht mens te zijn, met alles wat daarbij hoort. Van de momenten waarin het tegenzit, tot die van opperste geluk of euforie, en alles daartussen. Proberen een beeld te schetsen waarin we streven naar houvast in een kwetsbaar bestaan. Op zijn vorige plaat had Chris de beschikking over een uitstekende band, inclusief de aanwezigheid van John Fullbright op wurlitzer. Zijn huidige begeleiders zijn minstens zo vaardig, waarbij de zang van Chloe-Beth een waardevolle toevoeging is op deze uitstekende plaat. Ik kan dan ook niet anders concluderen dat Chris de lijn doorzet van zijn bejubelde debuutplaat.

Label: Horton Records


Releasedatum: 23/12/2021