Nina-Lynn-HUMMINGBIRD

NinaLynn

Hummingbird

Categorie:

door Ed Muitjens

30-05-2021

Soms heeft het zo zijn voordelen als de wereld even tot stilstand komt. Dat heeft de Nederlandse zangeres NinaLynn aan den lijve ondervonden. Corona en lockdowns hebben de muziekscene flink pijn gedaan, maar aan creativiteit valt nooit te tornen. Zo ook niet aan haar creativiteit. In de maanden dat ook zij noodgedwongen op zichzelf was aangewezen kon ze zich er eindelijk toe zetten om Hummingbird definitief vorm te geven.

Het is haar officiële debuut. Ze heeft eerder Imaginations uitgebracht, maar dat betroffen enkel demo’s. Beïnvloed door een keur aan americana-zangeressen en singer-songwriters legt ze haar niet geringe talent bloot in negen zelf geschreven liedjes en in het prachtige A Bold Young Farmer. De keuze voor deze Britse traditional uit de zeventiende eeuw is niet vreemd, aangezien Eva Cassidy, één van haar voorbeelden, dit ook heeft opgenomen.

Na een aardig maar niet bijster spannend openingsnummer volgen zeer goede liedjes die instrumentaal fraai zijn ingekleurd. Zo springt bijvoorbeeld het nummer Grandma & I door het gebruik van een klarinet eruit, maar ook de combinatie van zanglijnen en gitaarspel in Seasons is niets minder dan prachtig.

Hummingbird is een opvallend volwassen en mooie cd geworden. Met een beetje geluk is Ninalynn deze zomer veelvuldig op de Nederlandse podia te vinden. Het is een fijn vooruitzicht.

Label:
independant

Deze review verscheen ook in popmagazine Heaven.

Simply Eva