apartments-inandout500

The Apartments

In And Out Of The Light

Categorie:

door Ed Muitjens

02-03-2021

Geruisloos. Zo mag je de release van de nieuwste schijf van de Australische formatie The Apartments wel noemen. Er is amper reclame gemaakt en hoogstzelden kom je een recensie tegen. Hoe onterecht dat is, bewijst Peter Milton Walsh, die ooit een blauwe maandag deel uitmaakte van The Go-Betweens, met zijn metgezellen al decennia lang. Albums als A Life Full Of Farewells en Drift zijn zeer de moeite waard.

Door het overlijden van het vijfjarig zoontje van Walsh bleef het in het nieuwe decennium lang stil. De in 2015 verschenen indringende, verwerkingsplaat No Song, No Spell, No Madrigal bracht hen in 2015 weer terug in de schijnwerpers.

Het nieuwe album heeft acht nummers en wederom zijn de elementen die The Apartments tot zo’n topband maken weer volop aanwezig: de fijne instrumentatie inclusief de altijd aanwezige bugel, de bijzondere stem van Walsh maar vooral die aaneenschakeling van prachtige liedjes en melodieën. I Don’t Give A Fuck About You Anymore is één van de opvallendste tracks. Walsh is teleurgesteld en verbitterd over een stukgelopen relatie, terwijl een vibrafoon voor een mooi contrast zorgt. “You got so good in giving up but no one’s as good as me.” Hun catalogus is helaas maar beperkt verkrijgbaar. Grijp deze kans en laat In And Out Of The Light niet geruisloos voorbij gaan.


Deze review verscheen eerder in Popmagazine Heaven.