a1255153386_10

Peach and Quiet

Just Beyond the Shine

Categorie:

door Rein van den Berg

12-01-2021

Een eerste indruk kan soms een vertekend beeld geven. Bij Peach and Quiet vond ik de hoes ronduit lelijk. Dat de hand en de perzik qua afmeting niet in verhouding tot elkaar staan stoort mij. Anderzijds: het symboliseert wel het zachtaardige karakter dat je terugvindt in de muziek die dit duo ten gehore brengt. Heather Read en Jonny Miller zijn zowel muzikale als levenspartners. Ze zijn afkomstig van het Canadese Pender Island, onderdeel van British Columbia. Gesitueerd aan de westkust. Echt scherpe randjes zal je niet vinden in de muziek van dit tweetal. Het is vooral liefdevol, wat tegelijkertijd niet wegneemt dat je de muziek als weinig boeiend zult ervaren. Spannend of avontuurlijk is anders.

Evengoed wordt uitstekend gezongen en gemusiceerd. Kortom, behalve dat Just Beyond the Shine net iets te lieflijk is voor mijn smaak, valt weinig aan te merken. Dat dit Canadese duo daarbij muzikaal ondersteund wordt door de veelzijdigheid van Steve Dawson strekt tot aanbeveling en het geheel krijgt mogelijk daardoor een aangenaam rootsy karakter. Shoreline After a Storm is niets anders dan een prachtig nummer. Beide, zowel Jonny als Heather, hebben uitstekende zangstemmen, zeker wanneer ze samenvloeien. Die van Jonny deed mij voor een moment denken aan Chip Taylor.

Het album bevat liedjes die primair bedoeld zijn om te entertainen, terwijl ik als luisteraar eigenlijk ook een beetje uitgedaagd wil worden. Het is allemaal goed bedoeld en klinkt uitstekend, maar serieus pakken doet hun repertoire mij niet. En dat is jammer. ‘Endlessly empty’ zingen ze, ‘and I want you to fill’. En daar gaat het voor mij een beetje mis.

Label:
Peach and Quiet Music


Releasedatum:
15/01/2021