image-resize.todoist.com

Samantha Fish

Kill or be Kind

Categorie:

door Rein van den Berg

19-09-2019

Ze oogt als een gepassioneerd uitgedost, enigszins losgeslagen, tijgerinnetje. Noem haar desnoods een Rock Chick. Zonder twijfel is er de intentie om haar image te leggen in het verlengde van haar muziek. Voor mij is deze visuele verfraaiing niet per se nodig, ondanks dat ik vrouwelijk schoon waardeer. Anderzijds, een gedeelte van haar achterban zal ze hiermee ongetwijfeld plezieren. Ieder genre heeft zo zijn uiterlijke componenten, en waarom ook niet. Voorkomt misverstanden.

Eerlijk is eerlijk, de muziek van Samantha Fish heeft veel meer rock in huis dan blues. Er wordt vlotweg gemusiceerd in overwegend uptempo nummers. Het album Kill or be Kind telt elf nummers die gezamenlijk een coherent geheel hebben opgeleverd. Afwisselend bovendien. Samantha opent stevig met Bulletproof, waarbij ze haar gitaar, spreekwoordelijk, alle hoeken van de kamer laat zien. Haar zang wordt hier enigszins vervormd door een converter om de dreiging nog meer zeggingskracht te geven. Vocaal overtuigt ze absoluut.

In (Your Love is) Dirty laat ze zich eerder van een zalvende kant beluisteren, ondanks dat teleurstelling in haar partner in het nummer de overhand heeft. In You Got It Bad gaat ze vervolgens compleet los, zowel Samantha zelf als de strak gecoördineerde band. Het merendeel van de songs werden opgenomen in The Rhythm Shack te New Orleans, Louisiana. Niet verwonderlijk dat daar een stel professionele musici voor het oprapen liggen.

Het spelplezier spat van de plaat. Na herhaaldelijke beluistering is één ding mij volstrekt duidelijk. Samantha Fish is op een prettige manier vergroeid met muziek, haar muziek. Er zal geen onvertogen woord van mijn lippen rollen. Deze dame kent het klappen van de zweep, en zet, ogenschijnlijk en passant, een verdomd lekker opzwepend en spannend plaatje neer.

Label:
Rounder


Releasedatum:
20/09/2019