The-truth-is-I-am-always-responsible

Kim Janssen

The Truth Is, I’m Always Responsible

Categorie:

door John Smits

01-05-2009

Flink gehyped op AltCountryNL, waar de Great Lake Swimmers en Stufjan Stevens erbij worden gesleept om internationale allure aan te geven. Wat daarvan ook zij, ik vond het luisteren naar deze vijf-sterren plaat (tegenover de nieuwe Richard Shindell drie, bijvoorbeeld) een regelrechte kwelling. Een verschrikkelijk saaie stem, niet in staat om enige emotie weer te geven, sleept je door negen spaarzaam geïnstrumenteerde liedjes, waarbij nauwelijks enige variatie aangebracht wordt. Let wel, ik heb niets tegen spaarzame instrumentatie, maar dan moet daar wel een interessante stem tegenover staan en een bepaalde sfeer mee bereikt worden. Dat is hier, naar mijn gevoel althans, niet het geval. De vrij onverstaanbaar uitgekermde teksten kunnen het geheel ook niet uittillen tot een acceptabel niveau, maar ik moet bekennen dat ik het niet op kon brengen de hiertoe wellicht benodigde tijd te investeren. Na drie luisterbeurten vond ik het wel voldoende zelfkwelling.