joanshelley_liketheriverlovesthesea

Joan Shelley

Like The River Loves The Sea

Categorie:

door Koos Gijsman

13-10-2019

De uit Louisville, Kentucky afkomstige singer-songwriter Joan Shelley debuteert in 2012 met het album Farthest Field. Na de verschijning van de albums Electric Ursa (2014), Over and Even (2015) en Joan Shelley (2017) mag ik mezelf rekenen tot een enthousiast lid van een gestaag groeiende groep liefhebbers van haar muziek.

Shelley beschikt over een soulvolle stem, een unieke voordracht en een gouden hand voor het schrijven van exquise liedjes. De mix van bluegrass en folkpop waarmee haar liedjes aanvankelijk aangekleed worden, heeft zich in de loop van haar carrière verbreed tot een opzet waarbinnen ook pure folk, jazz en klassieke muziek verwerkt zijn. Voor een groter perspectief op haar persoonlijke leven in de USA toog ze naar IJsland om in een studio in de hoofdstad Reykjavik de twaalf liedjes op te nemen voor haar jongste album Like The River Loves The Sea.

Loyale muzikale vrienden als de instrumentalisten Nathan Salsburg en James Elkington (tevens co-producer) verzorgen het ingetogen snarenspel terwijl locale musici de innemende strijkerspartijen voor hun rekening nemen. Het intercontinentale collectief levert een album af dat door een Engelse collega wordt omschreven als “een pastorale versie van Blue van Joni Mitchell”. Wanneer ook nog Joans streekgenoot en vriend Will Oldham – alias Bonnie “Prince” Billy – aanschuift om haar vocaal bij te staan in de wonderschone liedjes The Fading en Coming Down For You is het muzikale feest compleet. We kunnen deze verstilde prachtplaat bijschrijven in de categorie van meest opmerkelijke folkplaten van dit jaar.

Label:
No Quarter


Releasedatum:
30/08/2019