1000004010513583

Lizz Wright

Fellowship

Categorie:

door Ed Muitjens

03-11-2010

Ik blijf het net zo opmerkelijk als fascinerend vinden. Het vastberaden geloof in iets dat niet tastbaar en ongrijpbaar is. Het geloof in een God of opperwezen (hoe je het ook mag noemen), een hiernamaals… Waarom meent een gedeelte van de mensheid, de gelovigen onder ons, dat zij in aanmerking komen voor een leven na de dood terwijl dat voor andere levende organismen op deze aardkloot niet zou gelden? Het is een vraag die nog wel eens bij me opkomt als ik één of ander “EO Knevel type” zijn waarheid over het geloof hoor verkondigen als zijnde de allesomvattende waarheid. Maar wat is de echte waarheid met betrekking tot het geloof en wat is hij waard? Is het überhaupt belangrijk of er nu wel of niet een God bestaat en of er leven is na de dood, hoe irrationeel ik dat ook mag vinden? De devotie en overtuiging die ik bij Lizz Wright hoor op haar gospelplaat “Fellowship” is duidelijk oprecht en het vormt de basis voor een zeer fraaie en bevlogen cd. Of zoals ze onlangs tijdens het optreden te Maastricht (Jazz Mecc) midden in een gospelnummer zelf verwoorde: “You don’t have to understand me, just be glad for me.” En gelijk heeft ze, dus zal ik dat maar doen ook…