Douglas-Greer-My-Last-Storm

Douglas Greer

My Last Storm

Categorie:

door Rein van den Berg

17-10-2020

De naam van Douglas Greer resoneerde ergens, maar plaatsen kon ik hem niet. Mijn geheugen schoot tekort. Zodra je echter de cd opzet, dan hoor je meteen associaties richting Texas. Verder kijkend dan mijn neus lang is bleek in mijn cd-kast bovendien zijn album Baja Louisiana te staan. Een album uit 2016. De foto’s aan binnenzijde van beide albums zijn gemaakt tijdens dezelfde fotosessie. De artiesten die benoemd worden en meespelen zijn eveneens dezelfde. Voor de productie werd wederom aangetrokken de degelijkheid van routinier Mark Hallman.

Ik ben aangenaam verrast door de songs op My Last Storm. Veelal sterke en geëngageerde nummers, een enkele zwakke broeder daargelaten (ik kan maar niet wennen aan Superpower, en ook As Real As Me is te veel stampende joligheid voor mij). Stormen teisteren met regelmaat in het gebied nabij de Golf van Mexico, en Douglas wil graag benadrukken dat je wel blind moet zijn (of wil zijn) wanneer je veranderingen in het klimaat niet onderkent. De hevigheid waarmee de natuur om zich heen slaat lijkt alsmaar meer extreem te worden, en ze worden daar met regelmaat aangepakt door de natuur. Dat hij zich in de steek gelaten voelt door de politiek moge duidelijk zijn.

Mark Hallman associeerde ik meteen met Iain Matthew-albums ten tijde van zijn periode in Amerika. Wanneer je de site erop nakijkt, dan blijkt dat Hallman simpelweg niet stil kan zitten. Wat een trackrecord! Terugkoppelend naar Douglas Greer en dit album, My Last Storm, kan ik mij voorstellen dat Hallman zijn naam hieraan wilde verbinden. Een gave plaat met verschillende aansprekende nummers. Hij opent lekker gepeperd met My Bible and My Gun. Wanneer een overheid je laat glippen wellicht iets om op terug te vallen, zou je denken. Geen superspannende productie, eerder conventioneel en vakkundig. Ik vermoed dat wanneer Douglas over vier jaar weer een album aflevert ik aanmerkelijk minder moeite heb hem te plaatsen. My Last Storm maakte indruk!             

Label:
Continental Song City


Releasedatum:
02/10/2020