2021-I-See-Hawks-In-LA-OOW

I See Hawks in L.A.

On Our Way

Categorie:

door Rein van den Berg

08-09-2021

De achterliggende albums van de band I See Hawks in L.A. wisten mij niet te overtuigen. Flauw om te zeggen, maar deze band kon weinig goeds doen. Hun muziek was niet aan mij besteed. Ik mis een eigen identiteit bij I See Hawks in L.A. Ik vreesde dan ook dat On Our Way van dezelfde middelmaat zou zijn. Op basis van de weinig inspirerende hoes, iets waar de band sowieso een patent lijkt te hebben, dreigde ik deze schijf aanvankelijk zelfs terzijde te schuiven. Evengoed beluisterd, en ondanks het gezapigheidgehalte wisten verschillende nummers te boeien. Ondanks mijn vooroordeel bleek wel degelijk een interessant album schuil te gaan. De band weet op vakkundige wijze een mix aan invloeden te laten horen. Enerzijds hoor je componenten uit de jaren zestig, die, wanneer je door de braafheid heen prikt, zeer luisterwaardig zijn. Traditionele countryrock lijkt mij de beste omschrijving. De band, bestaand uit Rob Walles (zang,gitaar), Paul Lacques (gitaar, lap steel, hap, mandoline) , Victoria Jacobs (drums,zang) en Paul Marshall (bas) laat horen affiniteit te hebben met Roots en Popmuziek. Het enige wat je ze wellicht mag kwalijk nemen is dat ze weinig spannend zijn, vlak. Geen band die grenzen opzoekt, of nadrukkelijk kenmerkend genoemd kan worden.

Might Have Been Me opent veelbelovened, tikkeltje up-tempo. Ou Our Way kabbelt lekker, terwijl het ruim zes minuten durende Know Just What To Do een aangenaam psychedelisch tintje meekrijgt. Mississippi Gas Station Blues doet me aan een Doors nummer denken. Kensington Market is ook voorzien van een dromerige retro-sound, waarmee deze Californische band verraadt uitstekende musici te zijn, met zang van Victoria Jacobs ter afwisseling. Alle goede intenties zijn er, echter wanneer ik dit product afzet tegen anders albums uit Americana land die mij recentelijk gepasseerd zijn dan is deze band niet wat ik zoek in muziek. Muziek moet meer zijn dan leuk alleen. Wanneer het onwaarschijnlijk is dat ik deze cd in de toekomst niet uit de kast trek, dan hoeft hij er niet in ook. Beslist genoeg liefhebbers waarbij deze Hawks geen kwaad doen.

Label:
Western Seeds Record Company