a2177753810_10-jg

Noah Harris

Patient Heart

Categorie:

door Rein van den Berg

22-04-2022

In principe zou ik de titel van dit album ter harte moeten nemen, en mij niet druk maken, echter ik blijf mij opwinden waar het de btw-verrekening betreft. Vooral die kleine zendingen van buiten de Europese gemeenschap, zoals bij de verzending van dit soort cd’s. Bij iedere inkomende cd rekent de fiscus gemakshalve een paar euro’s extra af. Het maakt net dat nijpende verschil waardoor kleine zelfstandigen, zoals Noah Harris, weinig verkoop zullen genereren vanuit Europa. Verkoop van cd’s is voor een dergelijke artieste sowieso al geen vetpot. Terwijl kapitaalkrachtigen subtiel worden ontzien, richt de Belastingdienst zich op dit soort onbenulligheden. Ze pakken hiermee zowel de artiest, als de muziekliefhebber. En ik ben een liefhebber van dit soort onafhankelijke musici. Gelukkig dat muziekliefhebbers als Vanderveen, vanuit Assen en Lucky Dice zich met regelmaat ontfermen over dit soort niche-musici.

Patient Heart weet moeiteloos de balans de vinden tussen country en folk. Kleingehouden americana zoals je die ook kent van iconen als Townes van Zandt en Guy Clark, maar ook bij mindere goden zoals iemand als Hayward Williams (waar ik bij beluisteren van Noah aan moest denken). Verfijnd toegepaste, doch spaarzame instrumentatie, en goed uitgevoerde songs, maakt dat dit album weinig nodig heeft om te bevallen. Noah Harris schreef zelf de liedjes, op Cry Stampede na, die is van zijn bassist, Dale Johnson.

Heerlijke afwisseling vind je terug bij de accordeon van Michael Guerra, of de klassieke gitaar van Stephen James in Here in San Antone. Muziek uit Texas dus! Geen flauw idee of er een volgend album gepland staat, maar laten we dan de koppen bij elkaar steken en centraal inkopen, of iets dergelijks. Noah werd geboren in Tolono, een klein boerendorpje in het oosten van centraal Illinois, midden in de maïsgordel, met radio’s aan en de hele dag door country- en westernmuziek. Muziek die dicht bij het hart ligt. Muziek op Patient Heart blijft dicht bij de artiest. Gaat over zijn kinderen, zoals die over zijn dochter Billie Townes, en muziek over San Antone, de stad die hem zo liefdevol heeft opgenomen in hun midden.Releasedatum:
01/08/2021