Paul-Nelson-Over-Under-Through

Paul Nelson

Over Under Through

Categorie:

door Rein van den Berg

08-05-2019

There’s a ghost in the basement, I know her by name zijn van die intrigerende zinnetjes waardoor mijn aandacht wordt getrokken. Speelt een aspect als schuldgevoel? Iets waaraan hij niet voldoende aandacht schonk zodat zijn geweten opspeelt, of bevindt zich daadwerkelijk een geest in de kelder? Onlangs vergezelde ik een vriend naar een concert van Joe Bonamassa. Een uitstekend concert, fenomenaal gitarist, en ik heb mij die avond uitstekend vermaakt. Wat ik miste was echter een stuk emotie. Dat gemis ga je niet ervaren bij dit album van Paul Nelson, getiteld Over Under Through. Ook technisch stelt de plaat niet teleur, zelfs niet waar het gitaarspel betreft. Daar waar Paul’s eigen basale spel mogelijk tekort schiet vult gitarist Kevin Berry meer dan voortreffelijk aan. Je treft geïnspireerd uitgevoerde nummers aan. Veelal muziek die geworteld is in Blues of Folk, maar er komt ook een portie Rock om de hoek kijken, zoals in Silent Majority. Voor een moment heb ik daar een associatie met de muziek van Lee Clayton. Links en rechts hoor ik mensen al “de plaat van het jaar benoemen”. Of deze van Paul Nelson meeloopt in de nominatie daarvoor is wellicht te vroeg om te beoordelen, maar het is in ieder geval een zeer veelzijdig en basaal album. Het behoort tot de categorie die zich over de jaren heen uitstrekt. Over Under Through vereist een tijdsinvestering, maar ik verzeker je dat deze zich terugbetaalt in luisterplezier.