a1935384022_10

Peter Perrett

Humanworld

Categorie:

door Rein van den Berg

05-07-2019

Ruwweg twee jaar geleden verscheen How The West Was Won. Peter’s eerste album uitgebracht door het Domino label. Ik had nooit eerder van hem gehoord, en me dan ook niet beseft welk risico zij namen om met deze voormalige junk in zee te gaan. Het album werd her en der bewierookt, dusdanig dat ik er het mijne van wilde weten. Het bleek een fascinerende plaat te zijn van een gevoelige post-punker, die geen moeite hoefde te doen om zijn hart op de tong te leggen. How The West Was Won was voor mij één van de hoogtepunten van 2017. Toen Humanworld werd aangekondigd was ik zeker, die wil ik hebben. De ultieme verrassing is wellicht verdwenen, maar het album biedt genoeg om aan mijn gespannen verwachtingen te voldoen. Er wordt wederom furieus gemusiceerd, en ook zijn teksten zijn wederom goudeerlijk en recht door zee. De volledige Perrett familie lijkt van de partij. Veelzeggend, het geeft aan dat ondanks het verleden van Perrett de onderlinge verhouding hecht is. Datzelfde verleden is tevens de bron van ’s mans levenslessen, waarmee hij op genoeglijke wijze zijn teksten verrijkt. De punkfase kreeg ik indertijd zijdelings mee, echter met plaatjes als deze proef ik nog iets van de euforie die toen vrijkwam. Louter respect voor deze Perrett, en de mensen die hem tijdens deze “wederopstanding” bijstaan. Het zal de familieband goed doen, en deuren voor deze uitermate geslaagde comeback zullen zeer beslist hernieuwd geopend worden.