erlend-apneseth-trio-frode-haltli-salika-molika

Erlend Apneseth Trio With Frode Haltli

Salika, Molika

Categorie:

door Koos Gijsman

27-09-2019

Het Erlend Apneseth Trio is de jongste aanwinst in mijn gestadig groeiende verzameling Scandinavische muziek. De drie musici delen een passie voor een onbegrensd muzikaal avontuur en traditionele volksmuziek met Noorse landgenoten als de blazers Jan Garbarek (saxofoon) en Nels Petter Molvaer (trompet) en pianist Ketil Bjornstad.

Salika, Molika is hun derde album nadat in een eerder stadium Det Andre Rommet (2016) en Ara (2017) werden uitgebracht. Naast naamgever en violist Erlen Apneseth spelen Stephan Meidell (bariton gitaar, citer, elektronica en live sampling) en drummer/percussionist Oyvind Hegg Lunde een vitale rol bij het produceren van de vele klankkleuren die hun liedjes bevatten. Een gastrol is weggelegd voor accordeonist Frode Haltli die vorig jaar debuteerde met zijn album Avant Folk. Een titel die tevens een passende aanduiding biedt voor de inhoud van de muziek die hij met het trio op Salika, Molika presenteert.

Opgenomen in het Kjott cultuurcentrum in het Noorse Bergen tijdens repetities en het afsluitende optreden is dit album een boeiende productie die bij elke luisterbeurt nieuwe details prijsgeeft. Waarmee het gezelschap ruimschoots een plek verdiend heeft tussen al die andere klassenacts uit die contreien.

Label:
Hubro/PIAS


Releasedatum:
14/05/2019