R-14580442-1578766312-2060.jpeg

Torres

Silver Tongue

Categorie:

door Koos Gijsman

05-03-2020

Van de Amerikaanse singer-songwriter Mackenzie Scott, bekend onder haar artiestennaam Torres, is Silver Tongue het eerste album onder de vlag van het Mergelabel. Het is tevens het eerste album dat zij zelf heeft geproduceerd, na eerdere samenwerking met producer Ellis op de twee vorige albums Sprinter (2015) en Three Futures (2017).

Torres wordt in 1991 in Orlando geboren en neemt haar eerste album in 2012 in vijf dagen op in de thuisstudio van Tony Joe White in Franklin, Tennesee. Zij wordt door de muziekbladen direct binnengehaald als een nieuw talent. Tijdens een uitgebreide tour in de USA en Europa deelt zij het podium met Okkervil River, Brandi Carlile en Garbage. In 2014 heeft zij een rol als gastmuzikant op het album Are We There van Sharon Van Etten.

Op haar jongste album gaat zij stilistisch verder in het stijlgebied van de singer-songwriter indierock waaraan dromerige elektronische klanken zijn toegevoegd. Een revolutionaire inbreng in de ontwikkeling van de popmuziek hoeft van Torres niet te worden verwacht. De negen op Silver Tongue verzamelde liedjes klinken vooral erg vertrouwd. Voor wie dit geen probleem is, valt op deze toegankelijke plaat voor de doorsnee rockliefhebber genoeg te genieten.

Label:
Merge Records