benlewissolo775110

Sam Lewis

Solo

Categorie:

door Rein van den Berg

22-01-2020

Binnenkort, 3 en 4 maart om precies te zijn, speelt Sam Lewis achtereenvolgens in Tivoli (Utrecht) en Café ’t Rozenknopje (Eindhoven). Het zijn de enige Nederlandse podia die hij aandoet tijdens zijn Europese voorjaarstour. Zij die deze concerten gaan bezoeken zullen ongetwijfeld in de gelegenheid zijn om deze live-registratie te kopen. Altijd leuk een herinnering aan een fijne avond. Distributie van het fysieke product zal via de gebruikelijke kanalen ongetwijfeld op gang komen, maar dat geldt steeds minder voor artiesten die te weinig opleveren. Niet het artistieke plaatje alleen moet gezond zijn, de financiën spelen logischerwijs ook een rol. Het moet wel uit kunnen!

Ik denk dat Sam wat dat betreft veilig zit. Zijn carrière zit, langzaam maar zeker, in de lift. Zijn debuut is weliswaar alweer van 2012, dus hij had enige aanloop nodig, maar zijn platen Waiting on You en Loversity werden algemeen enthousiast ontvangen. Op Waiting on You spelen kopstukken Darrell Scott en Will Kimbrough elk een deuntje mee. Geen verkeerde reclame.

Lewis treedt nu ruwweg tien jaar op, en daarom mag je Solo in de eerste plaats beschouwen als een jubileum album. Solo werd live opgenomen in een studio te Nashville. Er was zelfs publiek aanwezig. De titel van deze plaat mag je letterlijk nemen. Hij vertolkt solo verschillende songs uit zijn repertoire, zowel oude als nieuwe. Solo live optredens kan ik best waarderen, zeker wanneer de artiest zijn publiek blijvend weet te boeien. Een kunst op zich. Dit album bevat maar liefst negentien nummers. Iets meer variatie was wat mij betreft niet verkeerd, ,want mijn aandacht zakte soms weg. Dan zit er meer muziek in!

Label:
Loversity Records


Releasedatum:
07/02/2020