71Pk1sfwgGL._AC_SL0500_

Diana Jones

Song to a Refugee

Categorie:

door Rein van den Berg

25-09-2020

Het is ook om gek van te worden. De onrechtvaardige verdeling van onze rijkdommen treft zoveel, terwijl grote boeven, dictators, daar ongestraft mee wegkomen. Zij voeren hun constante strijd over olie en wat al niet meer om zichzelf veilig te stellen. Hun macht laten ze niet wegglippen. Het vertrouwen in de medemens lijkt soms volkomen zoek. Mensen ontvluchten brandhaarden en fungeren als pionnen op een schaakbord van wereldleiders. Ze zoeken een veilig heenkomen. Diana Jones laat haar hart voor sociale rechtvaardigheid spreken en geeft deze ontheemden een stem. Ze groeide zelf op in een adoptiegezin, en ze was als kind dan ook gescheiden van haar biologische familie. Het gevoel van ontworteld te zijn is haar niet vreemd.

Dertien nummers kent dit ambitieuze project. De muziek, die zorgvuldig sober wordt gehouden, wordt vakkundig ingevuld door David Mansfield. Hij voorziet Diana’s nummers van mandoline, gitaar en viool. Jason Sypher springt met regelmaat bij op bas. Ook Richard Thompson is een paar keer aanwezig met zijn gitaar. Zijn zang kun je horen, naast die van Peggy Seeger, Steve Earle en Zara Phillips, in het veelzeggende We Believe You.

Het zijn bare tijden. Zoveel mensen die een veilig onderkomen zoeken en armzalige omstandigheden en onvoorstelbare tochten hebben getrotseerd. Kinderen gescheiden van hun ouders. Diana zingt erover.                

Label:
Proper Records


Releasedatum:
25/09/2020