Dalton Domino SftE

Dalton Domino

Songs From The Exile

Categorie:

door Koos Gijsman

05-02-2020

De Texaanse zanger-liedjesschrijver Dalton Domino heeft zijn jongste album Songs From The Exile vlak voor zijn opname in een afkickcentrum uitgebracht. Naar eigen zeggen heeft de inhoud van dit album niet te maken met het opgeven van hoop, maar met de erkenning dat we allemaal moeten leren om te gaan met onze negatieve ervaringen. Die boodschap krijgt in vele bitterzoete liedjes een dominante plek op dit album.

Met een verbluffende openheid neemt Domino ons mee op een reis naar de vele uithoeken van zijn getroebleerde bestaan. Als een ware zoon van countrylegendes als Hank Williams en Johnny Cash is ook hij niet te beroerd zijn eigen falen daarbij tot in de kleinste details te verwoorden. Zaken als zijn verslaving, de scheiding van zijn ouders, herstel en acceptatie vinden hun weg naar dertien wonderschone liedjes die niemand onberoerd laten.

De muzikale setting is overwegend gebaseerd op de countrymuziek waaraan elementen uit de folk- en rootsmuziek zijn toegevoegd. Kundige instrumentalisten completeren het klankbeeld middels hun bijdrages op elektrische gitaar, pedal steelgitaar, viool en cello terwijl zangeres Kalsey Kulyk aanschuift voor een duet met Domino in het lied All I Need. Domino is bovendien naast een uitstekende singer-songwriter een bovengemiddelde gitarist die op stijlvolle wijze de vele licks en riffs uit het countryrepertoire nieuw leven inblaast op dit exemplarische album.

Label:
Lightning Rod Records