a2352962208_10

Our Man in the Field

The Company of Strangers

Categorie:

door Rein van den Berg

27-09-2020

Het is niet dat ik om muziek verlegen zit. Muziek is altijd om mij heen. Niet alles wat ik hoor is interessant of imponerend. Soms heb je maar een paar indrukken nodig om te beseffen “dit zit wel goed!” Zo’n allereerste positieve indruk had ik bij Our Man in the Field, oftewel Alexander Ellis. Hij laat weten dat hij een groot voorstander is om muziek live te spelen, ook wanneer je opnames maakt. Spelen en zingen tegelijkertijd geeft een meer natuurlijk effect dan gescheiden. Beide methodes werden uitgeprobeerd, en het zal je niet verbazen wat uiteindelijk de voorkeur genoot. Geen detail is achterwege gelaten. Aanloop naar deze debuutplaat heeft enige tijd in beslag genomen. Het resultaat mag er dan ook zijn.

Vandaag had ik nog een vakantiedag. Mijn vrouw en ik reden samen naar de Hollandse kust om te genieten van de nazomer. Nederland op zijn fijnst. Voor onderweg had ik dit schijfje van Our Man in the Field meegenomen. De muziek van Ellis sloot perfect aan op mijn gezelschap tijdens deze zomerse dag. Hoe een mens met weinig zo tevreden kan zijn.

Kijkend naar de trenchcoat op de hoes en de albumtitel moest ik onwillekeurig denken aan een boek van John Le Carré. Een stuk suspense vind je terug in zijn songs, maar ook kwam een associatie naar boven aan een jonge Van Morrison. Folky, stemmig, plezierig. Ellis komt van origine uit London, en ondanks de aanwezigheid van pedal steel en dobro heeft het album een typische Britse feel. Voor Alexander Ellis is The Company of Strangers een weerslag van zijn reizen. Voor mij in de eerste plaats een herinnering aan een uitermate fijne dag.

Label: Rocksnob
Releasedatum: 25/09/2020

© 2004-2021 Johnny's Garden