Randall-Bramblett-The-Meantime-10th-Anniversary-Edition-2010

Randall Bramblett

The Meantime (10th Ann. Ed.)

Categorie:

door Rein van den Berg

21-02-2020

New West Records is één van de meest consistente leveranciers van kwalitatief sterke albums. Eigenlijk stellen zij binnen het americana-genre zelden teleur. Ik geneer mij dan ook geen moment om een beetje reclame te mogen maken voor deze jubileumuitgave van Randall Bramblett. Deze heruitgave van The Meantime is wat mij betreft niets ander dan de aankoop van een risicoloze plaat. Ter ere van het heuglijk feit heeft men twee extra bonus-tracks bijgevoegd.

Aanvankelijk had Bramblett een reputatie opgebouwd als multi-instrumentalist, maar bovenal vanwege zijn saxofoonbijdragen aan Steve Winwood, Traffic en verschillende andere artiesten (zoals The Allmans, Bonnie Raitt, The Band). Niet de minsten dus. Deze plaat bevat uitsluitend zelf geschreven songs uit Brambletts oeuvre, paar co-writes daargelaten. Hij neemt behalve vocalen de meeste instrumenten ter hand, met uitzondering van percussie en drums (Gerry Hansen) en staande bas (Chris Enghauser).

Zelf ben ik relatief laat in aanraking gekomen met Bramblett als zelfstanding uitvoerend artiest, en was niet minder aangenaam verrast. Melodieuze songs die een gevarieerde opbouw kennen, en een verantwoord vakmanschap verraden. Er is ruimte voor gospelinvloeden, maar ook jazz vloeit voort uit zijn werk. Veelzijdigheid en gedetailleerde muzikale kwaliteit zijn criteria die per definitie synchroon lopen met Brambletts uitstekende reputatie. Eigenlijk hoef je slechts nummers als Disconnected en Driving To Montgomery te spelen om indruk te maken, de rest overtuigt vervolgens automatisch.

Label: New West/PIAS


Releasedatum: 31/01/2020