Ry Cav

Ry Cavanaugh

Time for This

Categorie:

door Rein van den Berg

03-03-2020

Steeds vaker heb ik moeite namen te onthouden, en vooral om ze in de juiste context te plaatsen. Ry Cavanaugh is één van de constante factoren van Session Americana, de band met de wisselende bezettingen. Tevens heeft hij van zich laten horen als sessiemuzikant op andermans projecten. Ry, genoemd naar Ry Cooder, is geboren vlak na het verschijnen van diens debuutplaat. Hij houdt zich, net als zijn vader in de jaren zeventig deed, op in een artiestencircuit, wat mede verklaart dat hij begin 2020 tourt met iemand als Jeffrey Foucault.

Dit album, Time for This, is een ode aan zijn vader, tevens musicus. Ry is nu op dezelfde leeftijd gekomen als die waarop zijn vader stierf. Hij herinnert zich zijn vader als iemand die altijd bezig was met het werken aan een song. Altijd waren er muzikanten en instrumenten over de vloer. Zijn vader George werd volledig in beslag genomen door zijn bestaan als creatieveling, totdat gaandeweg zijn ambities sneuvelden door een reeks tegenvallers, en er een omslag plaatsvond naar onzekerheid en twijfel. De dynamische energieke wereld die eens was veranderde om niet meer terug te keren.

De nummers op dit album werden geschreven door George Cavanaugh, ruwweg 40 jaar geleden. Ze maken deel uit van Ry’s jeugd, en de tijd was gekomen ze vast te leggen. Ry heeft uit liefde voor zijn vader deze songs opnieuw leven in geblazen, ze wellicht enigszins bewerkt, en uitgevoerd met behulp van Duke Levine op gitaar en Jennifer Kimball voor aanvullende vocalen. Niet iedereen is in staat, door omstandigheden, om de elementen naar zijn, of haar, hand te zetten. George Cavanaughs dromen krijgen zo wellicht toch nog een beetje de uitkomst die hij voor ogen had. Time for This is behalve een sympathiek, een mooi gevoelig eerbetoon aan George geworden.

Label: Cav Productions
Releasedatum: 27/03/2020

Websites

© 2008-2019 Johnny's Garden