91d4MB1uenL._SS500_

Emily Scott Robinson

Traveling Mercies

Categorie:

door Rein van den Berg

07-02-2020

Countrymuziek heeft zich in 2019 van zijn beste kant getoond door het verschijnen van het album Traveling Mercies. Dit album, gemaakt door Emily Scott Robinson, verscheen een jaar geleden. Haar songs blinken uit in eenvoud. Haar teksten dwingen tot luisteren vanwege de ontwapenende directheid. De dramatiek geschetst in Marriage Ain’t the End of Being Lonely is dusdanig origineel dat je geneigd bent te concluderen dat ze opgetekend zijn vanuit persoonlijke ervaringen.

Je hoeft niet iedere song tot ieder woord te fileren. Het verdriet dat ze met haar publiek deelt overtuigt ook zonder. In haar teksten legt ze haar gevoelens bloot en daarmee geeft ze inzage. Niet alleen vertelt ze iets over haarzelf, maar indirect wekt ze ook mijn voorstellingsvermogen tot leven waar het hun landschappelijke bestaan betreft, zoals dat blijkbaar nog bestaat in het rurale Amerika. Haar songs zijn inzichtelijk. Ze vraagt niet om medelijden, daarvoor is ze voldoende zelfstandig. Deze volwassen jonge vrouw heeft geleerd haar eigen plan te trekken. Deze werkwijze van haar resulteert in verschillende prachtige liedjes. Niet alleen het vorig jaar verschenen album Traveling Mercies kenmerkt die aansprekende openheid, maar ook haar debuut Magnolia Queen, waar voorgenoemde song van afkomstig is.

De openingssong Westward Bound trekt Traveling Mercies meteen open. Een killersong met alles erop en eraan. De opnames vonden plaats in Studio “Het Magere Olifantje” te Nashville, Tennessee. Naast Emily hoor je Will Kimbrough op gitaar, piano en mandoline, Nelson Hubbaard, orgel en drums, en Sam Howard, bas. Harmonievocalen van Robby Hecht en Grace Pettis. Cowboylaarsjes, kleurrijk jurkje en dan die grote ogen die je aankijken, terwijl ze een bekentenis aflegt. Emily Scott Robinson brengt fris elan, gewoon door zichzelf te zijn. Onthoud deze naam!

Label:
Tone Tree Music


Releasedatum:
22/02/2019