71uzzcj+LqL._AC_SL1200_500

Frazey Ford

U Kin B The Sun

Categorie:

door Rein van den Berg

07-05-2020

Frazey Ford, medeoprichter van The Be Good Tanyas, heeft zojuist haar derde cd laten verschijnen. Het duurde net iets langer dan we hadden verwacht/gehoopt. Obadiah verscheen in 2010, en Indian Ocean volgde in 2014. Haar soulvolle benadering van het genre wordt door een relatief grote groep omarmd. Bewijs hiervoor waren uitverkochte zalen, met daarbij een afgeladen Paradiso. Ik werd al een beetje huiverig of het kwalitatieve gehalte zou worden voorgezet, juist omdat die release naar voren was geschoven. Was ze nog genoeg geïnspireerd? Niet alles laat zich tenslotte op afroep maken. De muziek van Frazey Ford is weliswaar stemmig te noemen, echter als kenmerkend positief daarbij ervaar ik haar specifieke zang. Die zang is ongeëvenaard, en bovendien onveranderd gebleven. Een lust om wederom naar te luisteren.

Wanneer je ingenomen bent met The Good Be Tanyas en Frazey’s solo-cd’s dan is er geen reden je te weerhouden van een aankoop. Qua stijl is Frazey’s nog even bevrijdend als voorheen. Het leven werd je aangereikt, en je kunt daarna slechts je best doen. Dat ervaar ik als Frazey’s boodschap, mocht die er zijn. Er zullen zijn barrières en tegenslagen, maar die zal je moeten pareren. ‘You Got a Life that Money Can’t Buy.’

Frazey’s geplande optredens voor mei in België en Nederland zijn vooralsnog doorgeschoven naar 2021. U Kin B The Sun is opgedragen aan Frazey’s broer (Kevin) en vader, beide genoemd ter nagedachtenis en in liefdevolle herinnering. U Kin B The Sun laat je aangenaam grooven op de beats die Frazey’s soulvolle klanken je aandragen. Er wordt aangenaam relaxt gemusiceerd, waarbij ik de toetsen van John Raham en Phil Cook als kers op de taart ervaar. Ogen dicht, armen in de lucht, en ontspannen draaien met je heupen. De rest gaat vanzelf.

Label:
Arts & Crafts


Releasedatum:
15/05/2020