a1307988683_10

Cahalen Morrison

Wealth of Sorrow

Categorie:

door Rein van den Berg

10-01-2021

Niet al te gek lang geleden verscheen van Darrell Scott een innemende liveregistratie. De locatie van het optreden vond plaats in een kerkje te Jaroso, Colorado. Het spaarzame geheel was opgenomen en gemixt door Erick Jaskowiak. Diezelfde persoon was met zijn mobiele opnamestudio betrokken bij de opnames van Wealth of Sorrow in april 2019 (hetzelfde procedé werd hier gehanteerd, echter zonder publiek).

Bij het zien van allerlei eindejaarslijstjes las ik dat Cahalen Morrison weer een album had uitgebracht. Ik had hem niet opgepikt in 2020, echter bij eerste beluistering van Wealth of Sorrow kom je al snel tot de conclusie dat dit één van de mooiste rootsy americana-albums van de afgelopen tijd blijkt. Basale instrumentatie zoals we van Cahalen (en Eli West) gewend waren. Gitaar, banjo en desnoods a capella. Het eindresultaat is niets anders dan innemend. Nou heb ik fysieke aankopen over 2020 weliswaar verder weten te beperken, echter bij dit soort relevante albums zou ik toch graag iets willen beetpakken en toevoegen aan mijn cd/platenkast. Niets ten nadele van de muziek uiteraard, maar realiseer je dat deze nummers enkel digitaal beschikbaar zijn.

Ik was enorm ingenomen met de rauwe basale stijl van het duo Cahalen Morrison en Eli West. Drie albums maakten ze samen, waarvan ik vooral de laatste twee koester. Morrison was sinds 2016 actief bij Western Centuries, en ook al was hun album Weight of the World op zich prima te verteren, maar hun muziek voegde zich minder met mijn smaak. Het hinkte te veel naar mainstreamcountry. Ben dan ook zeer blij dat Cahalen op Wealth of Sorrow terugpakt op de kale bergmuziek, zoals hij die eerder maakte. Dit album was weliswaar eerder beschikbaar, maar dat doet niet af aan het feit dat dit voor mij een prima eerste luisterervaring is van 2021. Een goed begin opent perspectieven.

Label:
Hanktown


Releasedatum:
04/09/2020