71EfjHD9S4L._SS500_

Lynn Miles

We’ll Look for Stars

Categorie:

door Rein van den Berg

28-06-2020

Wanneer Lynn in haar element is dan schrijft ze een eerste klas killersong. Het verwondert mij dan ook niet dat ze de titelsong van haar nieuwe album alvast hebben laten ontsnappen om het naderende album aan te kondigen. Het nummer We’ll Look for Stars is een bescheiden meesterwerkje, discussie wat mij betreft overbodig. De bijvangst is anderszins evenmin niet mis te verteren. Mrs Miles heeft volgens beproefd recept een album vol weemoedige songs afgeleverd, die hun weerga niet kennen.

Ik vermoed dat Lynn in het diepste van de nacht haar beste songs, geïnspireerd door het sterrenstelsel, schrijft. Haar prachtige Chalk This One Up to the Moon ligt al bijna dertig jaar achter ons, terwijl Lynn over de jaren op gepaste tijden, via haar muziek, van zich liet horen. Ze is weliswaar zelf vergrijsd, maar haar muziek is levend als nooit tevoren. In 1998 ging ze in zee met Larry Klein, een ex van Joni. Wellicht had ze dromen. Haar carrière is eigenlijk redelijk overzichtelijk gebleven, voor zover ik kan beoordelen. Behalve succes in Canada en Nederland, en wie weet stuk van Texas, lijkt ze mij amper elders doorgebroken. Volgens mij niet iets waar Lynn anno 2020 van wakker ligt. Ik denk dat zij, net als de meesten onder ons, haar ambities heeft mogen bijstellen.

Feit blijft dat haar muziek de moeite waard is gebleven. Fijn dat ze ondanks al die droefheid geïnspireerd wist te blijven. Ik hoop voor haar dat het nummer She Drinks niet autobiografisch is. Overmatige alcohol snoepen is weliswaar ongezond, maar ik zou zo snel niet kunnen bedenken wat anders een gemis in je hart op moet vullen. Sommige dingen laten zich niet afdwingen, en narigheid wil je zo snel mogelijk vergeten. Het album eindigt zeer hoopvol met Because We Love.

Eerlijk gezegd zou ik Lynn wel weer eens live willen horen, en haar liedjes uit de eerste hand willen beluisteren. Wanneer we geluk hebben weet onze lokale distribiteur vast wel een leuke tour te arrangeren. Laat het donker zijn, koud en winterachtig, want dat zijn de elementen die de zeggingskracht van Lynn’s muziek nog eens extra versterken.

Label:
CRS Continental.nl


Releasedatum:
03/07/2020