41bESqF9QaL

Cary Morin

When I Rise

Categorie:

door Rein van den Berg

27-09-2019

Het muziekaanbod blijft onverminderd hoog, en over de jaren waan ik mij steeds selectiever. Maar eerlijk gezegd, op zich is er weinig nieuws onder de zon. De meeste muziek ging, en gaat nog steeds volstrekt langs mij heen, het doet niets met mij, raakt mij niet. Bij andere weet ik nagenoeg meteen, dit is raak! Cary Morin’s album When I Rise voelde direct vertrouwd. Componenten van de traditionele Blues trekken voorbij. Rauwe melancholieke Blues. Ook qua thematiek. Op een aantal momenten kreeg ik, grappig genoeg, associaties naar Stephen Stills and Manassas. Wellicht een verkeerde inschatting, maar de verwantschap is er, en ook de zuivere samenzang in We Used to Be. Evenals de link naar bands als the Grateful Dead (Dire Wolf) en Duane Allman, aangezien van beide een cover wordt gedaan. Prachtige fingerpicking speelstijl in Duane’s Little Martha. Zijn zelfgeschreven nummers zijn mooie doordacht opgeschreven miniatuurtjes. Sommige eindigen ietwat abrupt.

Cary Morin wordt vroeg ’s morgens wakker met het besef dat weer van alles gebeurd is. Dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Hebzucht en onevenredige verdeling blijven het slechte naar boven halen. Our time on world will come to an end mijmert hij in Let Me Hear the Music. Een foot-tapping nummer waarin Cary zich luid op afvraagt hoe wij de cirkel kunnen doorbreken. Met de wetenschap dat de meeste mensen deugen kun je jezelf deze vraag terecht stellen. Zowel de basistracks als die van de band (Vooral in Carmela Marie komen de musici op dreef) kwamen tot stand in studio’s te Colorado. Prachtige veelzijdige traditioneel aandoende muziek. Een zomers tafereel vanaf de veranda zie ik in gedachten zo voor mij.

Label:
Continental Song City