Terez Sliman

Terez Sliman

When The Waves

Categorie:

door Ed Muitjens

06-09-2020

Terez Sliman is een in Haifa geboren singer-songwriter. In 2014 debuteerde ze met gitarist Yazan Ibrahim onder de naam Terez Yazan & Friends. Twee jaar later nam ze samen met Portugese muzikanten onder de naam Mina World Music het album Mina op. Nu is ze de samenwerking met bassist Raymond Haddad aangegaan met wie ze in 2007 al op het podium stond.

Haddad schreef op twee tracks na alle nummers, terwijl Sliman verantwoordelijk is voor de krachtige, poëtische teksten die tevens in het Engels staan weergegeven in het tekstboekje. Observaties en gedachten die regelmatig in Aardse elementen worden gevangen. “There is a voice that never dies and if it dies a rose wil grow”. De hoes laat een veelbetekenende afbeelding zien van Sliman waarbij haar hoofd, behalve haar mond, volledig is gevuld met rozen.

Met haar soulvolle stem kleurt ze de fraaie composities, die soms een dreigende ondertoon hebben, fraai in. Terwijl het titelnummer, een lied over volharding, juist een luchtige ondertoon in zich heeft. Het album is geproduceerd door de Noor Erik Hillestad terwijl er ook enkele Noorse muzikanten behulpzaam waren bij de totstandkoming van dit album dat niet alleen overtuigt, maar ook intrigeert.